Ajánlott oldalak

---> SIEMENS vagyonvédelmi érzékelők
--->  SPC letöltések

---> Okos alkalmazások (Iphone és Android)
---> Régi rendszer új köntösben (Sintony)

---> Érzékelőkről általában


 

SIEMENS SPC riasztó rendszer áttekintés

Moduláris felépítés
Az SPC rugalmasan illeszkedik a rendszermérethez, a családi házaktól kezdődően a nagy ipari/banki alkalmazásokig. Főbb jellemzők a 512 zóna kezelése max. 60 particióban és a hatékony audio/video riasztás megerősítés 16 zónával.

Fejlett beléptető funkció
Az SPC belépető funkciókkal is rendelkezik, így lehetővé teszi 32 csoportban 64 ajtó kezelését, így az összekapcsolt kártyaolvasók könnyű be- és kilépést biztosítanak kártyával és/vagy PIN kóddal, oly módon hogy az egyedi jogosultságokat a megfelelő területekre automatikusan figyelembe veszi. Az ajtókon szabadon választhatók különböző beléptetési funkciók, mint az anti-pass back, gondnok/ őr vagy kísérő.

Kommunikáció
A kommunikáció az egyik fő erőssége a Siemens által gyártott SPC-nek. Minden központban gyárilag LAN-on elérhető webszerver van telepítve, így a megfelelő jogosultságok birtokában távolról is elérhetjük a központunkat.

A távoli elérés nagymértékben segíti a szerviz munkáját, így egy hiba bejelentés esetén a szakember már felkészülten, megfelelő alkatrészek birtokában és a hiba ismeretében indulhat a központhoz vagy akár távolról is helyrehozhatja a kezelésből adódó végfelhasználói problémákat, ennek köszönhetően hatalmas költség és idő spórolható meg a szervíz és karbantartó cégek valamint a végfelhasználók számára. Természetesen az IP mellett PSTN, GSM/GPRS kommunikációval is bővíthető a központ.

FIGYELEM: Az SPC riasztórendszerhez ingyenes és biztonságos DynDNS szolgáltatás is tartozik!!! A szolgáltatást a SIEMENS németországi szerverközpontja nyújtja, mely a bizalom záloga (nem megbízhatatlan kitudja honnan származó free).

Vezeték nélküli technológia
Az SPC rendszer lehetővé teszi, hogy a rádiós perifériákat (pl.: rádiós PIR, üvegtörés érzékelő, nyitás érzékelő, pánik gomb, vízjelző, füst érzékelő, távirányító,  …) csatlakoztassuk rendszerünkhöz, ráadásul oly módon hogy választásunk szerint vagy direkt módon a központba tett modulon keresztül vagy régebbi épületeknél vastagabb falak illetve nagyobb távolság esetén a hurokra helyezett rádiós illesztő/kezelő segítségével.

Változatos, egyedi kezelőfelület
Az SPC tasztatúrák a feladatnak, igényünknek megfelelően válaszhatók és így egyszerű, átlátható kezelőfelületet nyújtanak a rendszer helyszíni vezérléséhez, üzemeltetéséhez.

A standard tasztatúra kijelzője modern és fejlett kezelőfelülete minden alapvető alkalmazáshoz kiváló, továbbá rendelhető kártyaolvasóval is. A flexibilis modul rendszerű komfort tasztatúra nagyméretű LCD kijelzője rendelhető hangos tájékoztató (audio) funkcióval, így minden alkalmazási területen könnyen használható, az egy partíciós rendszerektől a komplex, több partíciós rendszerekig, akár kártyaolvasó funkcióval is. A komfort tasztatúrához illeszkedő kulcsos kapcsoló specifikus aktiválásokra is alkalmas (pl.: ideiglenes zóna áthidalás, kimenet aktiválás), továbbá különböző állapotokat LED- es bővítők jelezhetik ki (pl.: partíció állapot, kulcs helyzete, nyitott zóna, …).

Számos érdekesség
Az egyedi igények kiszolgálására számos extra funkció is elérhető a központon, ilyen a 64 naptáralapú időcsatorna, összetett ütemezett funkcióval, mint például időponthoz kötött események, vezérlések ki/bementen keresztül. A Cause & Effect programozási mód segítségével a kimenetek szabadon aktiválhatók különböző események bekövetkeztekor (pl.: zónák állapotváltozása, felhasználói PIN, kulcsok használata vagy naptári esemény). Az SPC pénzintézeti funkciói lehetővé teszik alapvető banki feladatok ellenőrzését, például ATM-ek, páncélszekrények esetén, de hasznos funkció lehet a beléptetés szűrő vagy automatikus rezgésérzékelő tesztelés is.

Grafikus felügyeleti megjelenítés
A SIEMENS SPC megjeleníthető és kezelhető grafikus felügyeletei szoftver segítségével is. A TOPSYS névre hallgató szoftver nem csak a riasztó központot hanem a SIEMENS tűzjelző rendszert is képes integrálni. A teljesen ethernet alapú technológia úgy van kialakítva, hogy egy klikkeléssel a legfontosabb felületeket, könnyen el tudjuk érni, így pl. a grafikáról a fastruktúrájú szöveges megjelenítésre vagy a zavarnapló bejegyzésekhez lehet ugrani. Gyorskeresés szogálja az adatpontok gyors megtalálását nagyobb adatbázisok esetén is.

 

 

 

 

 

 

Komfort kezelő

SPCK620 komfort kezelő segítségével több partíciós rendszer könnyedén kezelhető, míg az SPCK623 többletszolgáltatásként ki lett egészítve audió egységgel és kártyaolvasóval is

A képen látható módon a kezelő kiegészíthetők bővítőkkel, melyek buszra fűzve akár képesek lehetnek minden partíciót élesíteni illetve (mint egy tabló) LED-esen visszajelezni azok állapotát.

Családi házaknál a bővítő modulok segítségével tetszőleges kimeneteket billenthetünk be így akár redőnyt vezérelhetünk, önöző rendszert indíthatunk, ez már csak fantázia kérdése.

SPCK623
SPCK420

Standard kezelő

SPCK420 kezelő a standard igényeket messzemenőkig kielégíti 2*16 karakteres LCD kijelzőjével, további szolgáltatásokat az SPCK421 nyújt melyben kártyaolvasót is elhelyeztek. Az SPCK422 rádiós zónabővítőt is tartalmaz, mely révén egyszerűen megoldható egy zóna utólagos bővítése, vagy akár egy nagyon praktikus távirányító illesztése, mely révén pl.: a családi házaknál  éjszakai részleges élesítés akár az ágyból is elindítható.

tűzvédelem

tűzvédelem

Eautomatika

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.